Een beeldkwaliteitsplan geeft in welstand plichtige gebieden kaders mee waarbinnen een ontwerp moet vallen. In sommige gevallen worden er enkele aanbevelingen gedaan maar in andere gebieden zijn de spelregels wat uitgebreider. Wanneer een woning geheel binnen het straatbeeld op moet gaan, kunnen de richtlijnen gaan over bijvoorbeeld de kleurstelling van het dak, gevel en kozijn tot aan architectonische elementen.

In dit ontwerp van de maand hebben we ons type Coevorden jaren ’30 geheel aangepast aan het beeldkwaliteitsplan. Van wit keimwerk met een rode dakpan tot horizontale geledingen aan de voor- en achtergevel. Ook is de indeling geheel aangepast naar wens van de klant. Zo is er rekening gehouden met de wensen van de klant en de gemeente.

Wij moeten samen bouwen, kan dat ook?

Tuurlijk! Naast tweekappers kunnen er ook geschakelde woningen gebouwd worden. Het grote verschil tussen deze twee zit in het woordje kap.
Een twee-onder-één kap woning grenst direct aan elkaar waarbij het woongedeelte onder dezelfde kap zit. Bij een geschakelde woning zitten de woningen bijvoorbeeld middels de garage aan elkaar verbonden. Zo heb je toch het gevoel alsof je in een vrijstaande woning woont.

Wanneer het kavel breed genoeg is zijn geschakelde woningen bij uitstek geschikt. Dit is voor veel woningtypes mogelijk. Bij dit ontwerp is gekozen om voor een jaren ’30  Nieuwpoort te gaan. Minimale aanpassingen waren hiervoor nodig om het ontwerp al over te laten komen als een mooi plaatje! Hoe gaaf zal dit er in het echt uitzien?

Een klassieke woning welke aansluit op bestaande bebouwing. Wanneer er al een schuur/woongedeelte aanwezig is kan dat prima aansluiten op elkaar. Middels een ontwerp is dan goed zichtbaar hoe dit er uit komt te zien. Door de volume van het bouwwerk in te tekenen ontstaat er een goed beeld hoe de nieuwe situatie zal gaan worden.

Dit ontwerp is rijkelijk uitgerust met klassieke details. Van de traditionele sierschoorstenen, de gemetselde oortjes tot aan de klassieke raamindeling. Een klassieke woning bevalt doorgaans veel elementen en details. Ook benieuwd hoe onze basiswoningen in de klassieke bouwstijl er uitzien? Neem dan hier een kijkje!

Maatwerk! Het is allemaal mogelijk. Het is helemaal niet nodig om aan een basis ontwerp vast te blijven houden. Onze slogan is niet voor niks, wordt architect van je eigen woongeluk!

Of je nu de woning wilt draaien of er een dakkapel op wilt zetten. Van de indeling op de schop gooien tot de kozijnen naar wens aanpassen. Het is allemaal mogelijk! Hoe vertalen we de klantwens, de eisen van het kavel en beeldkwaliteitsplan tot een prachtig ontwerp? In onze werkwijze hebben we uitgebreid aandacht besteed aan hoe het traject eruit ziet en hoe we te werk gaan. Bekijk hier hoe het traject verloopt! Bekijk ook onze digitale PDF variant met een uitgebreid overzicht!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het jaar 2024 is van start gegaan met diverse mooie ontwerpen. Zo hebben wij deze prachtige jaren ’30 Bourtange in een modern jasje gestoken. Een mix hoe modern toch in een jaren ’30 wijk op kan gaan zonder dat de elementen verloren gaan. Zo hebben we in dit ontwerp de traditionele dakgoot behouden, de kozijnen voorzien van lage borstweringen en een betonband tussen de gevelvlakken door laten lopen. Het keimwerk in combinatie met de donkere gevelsteen, de roedeloze ramen en de donkere kozijnen geven er een modern jasje aan. Niks meer aan doen toch?

Het ontwerpen van woningen is een intensieve aangelegenheid. Ook al beschikken wij over diverse modelwoningen is ieder ontwerp toch weer uniek. We houden rekening met de eisen van het beeldkwaliteitsplan maar ook de individuele koperswensen. Bij dit ontwerp vraagt de kavel om een passende inrichting vanwege de afrondende perceelsgrenzen. De overgang tussen privé en openbaar gebied wordt met een traditionele lage tuinmuur afgescheiden, helemaal passend in de stijl van de woning maar ook in de wijk. Ook benieuwd hoe het traject eruit ziet? Bekijk dat vooral hier!

 

Een jaar vol met ontwerpen en inspiratie. Wanneer we ons type Muiden modern combineren met een klassieke bouwstijl krijg je dit! Herinner je het ontwerp van augustus nog? Er zijn vele overeenkomsten maar toch is deze woning weer uniek in zijn soort. Deze woning heeft een forse overkapping gekregen en een carport aansluitend aan de garage. Bijgebouwen zijn ook een essentieel onderdeel van onze ontwerpen en kunnen veelal vergunningsvrij worden gerealiseerd. Zo zijn er vaak meer mogelijkheden voor bouwwerken wanneer het maximale bouwvolume binnen de vergunningsaanvraag zijn behaald.

Wat een details zijn hier toegepast. Herken je alle klassieke elementen?
Er zijn doorstekende topgevels toegepast, zinkwerk op de dakranden en de goten en wat te denken van de sierschoorstenen?
Wanneer je klassiek en modern combineert is dit het perfecte voorbeeld. Ontdek ook al onze architectuurstijlen op deze pagina!

Ook voor bedrijfswoningen maken wij graag ontwerpen! Dit ontwerp is gebaseerd op het type Blokzijl maar geheel aangepast. Zo is er een praktijkruimte aan huis gerealiseerd en wel 5 slaapkamers op de 1e verdieping. Een gescheiden achtertuin door rekening te houden met de gevelopeningen en inrichting van het kavel. Een uitdagend ontwerp waarbij iedere vierkante meter optimaal is benut.

Een frisse combinatie van keimwerk en een lichte grijze gevelsteen geeft een moderne maar rustige uitstraling aan het ontwerp. De subtiele accenten van het platowood zorgen ervoor dat de woning net wat meer detail krijgt. De moderne gevelopeningen volgen de contouren van het gebouw. Wat te denken van het smalle gestapelde kozijn in de risaliet? Een prachtig afgeleverd ontwerp, al vinden wij dat zelf!

Onze type Nieuwpoort klassiek heeft in de loop der jaren verschillende metamorfoses gehad maar op het huidige ontwerp zijn we toch wel erg trots. Wat moet je dan nog aan het basis ontwerp aanpassen? Eigenlijk is dat bijna niet meer nodig. In dit geval hebben we enkel de entree aangepast omdat een garage niet benodigd was. In de plaats van de garage komt er een levensloopprogramma met een ruime bijkeuken.

Tegen de achtergevel komt nog een grote overkapping waar in de zomermaanden heerlijk onder kan worden gezeten. De klassieke kunststof goot van de hoofdwoning wordt zowel bij de garage als bij de overkapping toegepast, een mooi detail voor een luxere uitstraling.

Wat kunnen we hier nog meer bij vertellen dan dat de visuals al laten zien. Soms krijgen we de vraag om een ontwerp te maken voor een prachtige locatie. Hier kon de ontwerper al zijn ervaring en enthousiasme in het ontwerp leggen.

Deze eiken houten spanten worden toch wel de eyecatcher van de woning. Hier kan je uren naar kijken zonder dat het zal vervelen. Of je nu buiten zit of vanuit binnen door de enorme schuifpui kijkt heb je een fantastisch uitzicht op de achtertuin. Hier kan je toch alleen maar van dromen?

Een moderne woning in een buitengebied kan uitstekend. Dit ontwerp laat zien hoe juist aard-tinten zich goed lenen in een natuurlijk omgeving. Mooie contrasten van licht en donker, een uitgesproken entree en grote gevelopeningen. Een strak lijnenspel door de v-goot gecombineerd met platte pannen geven deze moderne woning de uitstraling die de woning behoort te hebben. Een bijkomend voordeel van kavels in een buitengebied is dat deze zich uitstekend lenen om de woning met de nok evenwijdig aan de weg te plaatsen. Zelfs dan is er vaak nog ruimte om de garage te verbreden. Maar ook in stedelijke gebieden zijn dergelijke ontwerpen vaak goed mogelijk op bijvoorbeeld hoekkavels.

Een woning in een buitengebied vraagt natuurlijk om een andere kijk op het ontwerp. Uitzicht is dan ook een essentieel onderdeel van het ontwerp. Heb je deze dakkapel al gezien van ruim zes meter breed? Wist je dat wij dit in onze eigen prefab werkplaats fabriceren? Gaaf toch! Wil je weten hoe dat er aan toe gaat, neem dan hier een kijkje op onze website.

De charme van een klassieke jaren ’30 stijl gecombineerd met een hoogbouw woning. Dat is ons type RavensteinMisschien wel onze all-time favourite als het gaat om een traditionele gezinswoning waarbij uitstraling en ruimte hand in hand gaan.
Twee volledige bouwlagen maken het mogelijk dat er vijf slaapkamers kunnen worden gerealiseerd. Met wat aanpassingen aan het ontwerp is het zelfs mogelijk om een 2e badkamer op zolder te realiseren.

 

Deze woning vormt een basis voor een speelse indeling. Is de volwaardige 2e verdieping niet gewenst dan is het ook mogelijk om deze woning in een laagbouw variant uit te voeren. Dit ontwerp doet het in beide varianten erg goed bij gemeentes waarbij er eisen gesteld worden van redelijke welstand. Zie jij je hier al wonen?

Een klassieke woning met donkere kozijnen en  dakranden. Een woning die naadloos in de wijk opgaat maar een prachtig karakter behoudt en zeker op gaat vallen in het straatbeeld. Deze woning is helemaal klaar voor de toekomst op het gebied van duurzaamheid maar ook leefbaarheid. Ons type Coevorden is levensloopbestendig en daarmee kunnen de kopers er vele jaren plezier van beleven. Naast het levensloopprogramma beschikt de woning over twee slaapkamers en één badkamer op de 1e verdieping. Zo kunnen logees (bijv. de kleinkinderen of vrienden/familie) toch blijven slapen. Wil je van de slaapkamers boven hobby- en/of werkkamers maken, ook dat is natuurlijk mogelijk. Door de traditionele manier van bouwen is de indeling geheel naar wens aan te passen.

Deze levensloopbestendige woning is in 2023 nog gestart met de bouw en de kopers mogen in het volgende jaar de sleutel verwachten. De woning wordt mede mogelijk gemaakt door onze onderaannemers en leveranciers. Zij maken het mede mogelijk dat wij de woning in deze uitstraling kunnen bouwen. Ben je ook benieuwd naar onze samenwerkingsverbanden? Neem een kijkje op de websites van onze partners. Voor de link klik hier

Wanneer de wensen niet overeenkomen met een van onze basis woningen starten we vanuit een blanco ontwerp. In het ontwerp van mei hebben we goed gekeken naar het kavel, de omgeving en bovenal de wensen van de klant.
Hoe vertaald zich dit in een ontwerp naar wens? Een intensieve samenwerking tussen de verkoop en de tekenafdeling om er een daadwerkelijk haalbaar plan van te kunnen maken. Best goed gelukt, al vinden wij zelf!

Heb je dus een tekening van een architect, zelf iets getekend of inspiratie opgedaan op diverse social media bronnen neem ook dan vooral contact met ons op. Wij ontwerpen graag met je mee en zetten het ontwerp om in een aanbieding op maat.
Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Volledig naar wens

Na het eerste gesprek sloeg het gemaakte ontwerp direct aan bij de kopers. Verrast door het gemaakte voorstel besloot de koper om samen met RiantHuis de puntjes op de i te gaan zetten.

Een klassieke Bourtange met gave details zoals de luiken, een klassieke roedeverdeling, een siergoot en een schildkap op de garage.

Voor meer inspiratie bekijk je hier onze Bourtange klassiek

Maar ook in de bouwstijlen jaren ’30modern en eigentijds bieden wij deze woning aan

Het beste van twee werelden

Waarom kiezen als je ook kan samenvoegen! Dat is precies wat we voor deze kopers hebben gedaan.

Vanuit de Nieuwpoort als basis wilde de kopers de indeling van type Coevorden. De entree verplaatst naar de voorzijde van de woning waarbij de indeling op de begane grond mee veranderd.

Door de bijkeuken te verplaatsen naar de garage ontstaat er een grote leefkeuken aan de achterzijde van de woning. Met een grote pui wordt er een directe verbinding met de tuin gemaakt.

Voor onze tekenafdeling is geen uitdaging te gek en vertalen we graag de wensen van de klant in een mooi ontwerp.

Neem zelf eens een kijkje uit ons woningaanbod en laat het ons weten. We maken een graag een ontwerp voor jou op maat!

De absolute woningtopper

Een woning die nagenoeg aan alle woonwensen voldoet? Die in menig beeldkwaliteitsplan past? Of een die op bijna ieder kavel uitstekend tot zijn rechtkomt?

Dan komen we al snel uit op onze Nieuwpoort. Een woning met een zogeheten anderhalve bouwlaag. Een riante begane grond programma met een grote leefkeuken, bijkeuken en garage.

Op de 1e verdieping vind je 3 slaapkamers en een ruime badkamer. We krijgen veelal de vraag of het niet beklemmend is dat de kap in de slaapkamers zo schuin is?

Doordat we onze kap op 52,5 graden zetten is er voldoende ruimte in de slaapkamers om te staan en bijvoorbeeld het bed tegen het knieschot te plaatsen.
Wij gaan met regelmaat dan ook kijken wij een woning in aanbouw, zo krijg je toch een beter beeld bij de ruimte en het effect van de dakschuinte.

Benieuwd naar dit model? Bekijk hier onze Nieuwpoort Jaren ’30

Ps.
Uiteraard is deze woning ook in de klassiekemoderne en eigentijdse stijl samen te stellen.

“Kunt u ook een mantelzorg woning realiseren?”

Wij krijgen steeds vaker de vraag wat er naast een woning allemaal op een kavel kan en mag. Wanneer er ruimte op het kavel aanwezig is kan het wenselijk zijn om deze optimaal te benutten. De woning levensloopbestendig maken, een kantoorruimte op de begane grond, vergunningsvrij uitbouwen. Dit zijn allemaal opties die aan de bestaande woonruimte kan worden toegevoegd.
Steeds vaker krijgen wij ook de vraag om een mantelzorg woning aan het ontwerp toe te voegen. Hoe mooi kan het wezen om je ouders/naaste familie in huis te kunnen nemen en hiervoor te ‘zorgen’.

Ook voor deze familie hebben wij een schets volledig op maat gemaakt. Vanuit onze basistype Bourtange Klassiek hebben we wensen van de familie doorgevoerd. Klassieke elementen, uitpandige bijkeuken, een veranda, een serre en vooral een volledige mantelzorgwoning aangebouwd. Deze woning is tevens helemaal klaar voor de toekomst en volledig energieneutraal te realiseren.

 

Ook benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?