Steeds meer mensen worden zich bewust van hun energieverbruik. Ze kiezen voor een energieneutraal- of zelfvoorzienend huis. Om het milieu te sparen, woonkosten te verlagen of beiden. Bij RiantHuis vinden we duurzaamheid ook belangrijk. Daarom kiezen we duidelijk voor een groene koers. Op plekken waar we bouwen tasten we de omgeving zo min mogelijk aan. Dit doen we door uitsluitend milieuvriendelijke en klimaatneutrale woningen te bouwen. Er zijn veel verschillende opties om jouw toekomstige huis zo duurzaam mogelijk te maken.

Onze vakspecialisten begeleiden jou met de realisatie van je eigen duurzame of zelfvoorzienende huis. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we samen jouw woningwensen. Daarna maken wij een ontwerp op basis van jouw wensen en onze expertise. Ga jij voor een millieuvriendelijke of een klimaatneutrale woning? We helpen je graag bij alle keuzes.

Meer weten?

Duurzaamheid bij RiantHuis
Bij RiantHuis zorgen we op verschillende manieren voor een duurzame woning. Onze toekomstbestendige woningen bouwen we met duurzame materialen. Onze woningen zijn ‘all electric’. Dat betekent dat we gasloos bouwen. De woningen gebruiken uitsluitend elektriciteit, bijvoorbeeld ook voor je verwarming en je kookplaat. Daarnaast zorgen we op andere manieren dat jouw woning zo duurzaam mogelijk is.

Bespaar energie met een lucht-water-warmtepomp
Een van de manieren waarmee jouw woning energie gaat besparen is de lucht-water-warmtepomp. Dit is een warmtepomp die zijn warmte haalt uit de buitenlucht. Deze warmte kan vervolgens gebruikt worden om onder andere het water en de vloer te verwarmen.

Ventilatiesysteem met warmteterugwinning
Een andere manier die wij gebruiken voor energiebesparing is warmteterugwinning (WTW). WTW is een installatie die warmte terugwint die verloren gaat bij douchen of ventileren. Het systeem zorgt ervoor dat warme, vervuilde lucht wordt afgevoerd in een ventilatiesysteem. In datzelfde ventilatiesysteem wordt koude, frisse lucht aangevoerd. De warmte van de afgevoerde lucht verwarmt de nieuwe, frisse lucht. Daardoor ben je minder energie kwijt met het opwarmen van je nieuwe huis.

Meer weten

Wek energie op met zonnepanelen
Omdat we duurzaamheid belangrijk vinden, raden we vaak aan om zonnepanelen te plaatsen. Zonnepanelen zijn een goede aanvulling op de warmtepomp. Hiermee kun je namelijk de energie opwekken die je warmtepomp verbruikt. De investering verdien je binnen een aantal jaar terug. Door gebruik van zonnepanelen heb je namelijk veel lagere maandelijkse vaste lasten.