Het is zover: we gaan aan de slag met het ontwerpen en bouwen van jouw nieuwe woning. Er staat ons een hoop te wachten, maar geen zorgen. Tijdens ons interactieve en overzichtelijke traject begeleiden we je bij iedere stap.

Het stappenplan kunnen we onderverdelen in het verkooptraject, het voorbereidingstraject en het bouwtraject. Gedurende die trajecten doorlopen we tien stappen.

Online kennismaking

We leren elkaar eerst goed kennen tijdens het vrijblijvende oriëntatiegesprek. Hiervoor nemen we de tijd: we stellen kritische vragen en luisteren goed. We bespreken alle wensen. Voor nu én voor de toekomst. Zorgen en problemen nemen we uit handen. Je kunt ervan op aan dat we samen een goed team vormen.

Ook vertellen we graag iets over onszelf; welke mogelijkheden er zijn en wat je kunt verwachten tijdens het gehele traject. Daarna inventariseren we de mogelijkheden en afmetingen van de kavel en onderzoeken de eisen van het bestemmingsplan.

Heb je al een oriëntatiegesprek ingepland?

 

Neem contact op!

Aankoopgesprek

Na het eerste gesprek gaan we verder de diepte in. Aan de hand van je moodboard en wensenlijst gaan we aan de slag met het ontwerp. We hebben een breed assortiment aan ontwerpen beschikbaar welke naar hartenlust kunnen worden aangepast. Conceptueel maatwerk noemen we dat ook wel. Op basis van het ontwerp (op maat) gaan we aan de slag met de prijsaanbieding. Deze twee stukken worden met je doorgenomen en waar nodig zullen we de nodige aanpassingen doorvoeren. Het kan dan ook voorkomen dat we vaker met elkaar rond de tafel zitten. Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent, eerder kunnen we een plan niet definitief maken.

Heb je onze moodboard functie al ontdekt?

 

 

 

Jouw unieke moodboard?

Contractvorming

Na het definitief maken van het plan gaan we aan de slag met de contractstukken. Er wordt een technische omschrijving op maat gemaakt en het contract zal worden opgesteld. Na het ondertekenen van deze stukken hebben je, op papier, je nieuwe woning aangekocht, gefeliciteerd!

Vanaf dit moment gaan wij het plan uitwerken. De stukken worden gereedgemaakt om in te dienen bij de welstandscommissie. Dit is dan ook het moment dat de gevelstenen en dakpannen worden gekozen. Eventuele aanpassingen, als gevolg van wat de welstandscommissie heeft aangegeven, worden besproken en verwerkt. Vanaf dit moment kunnen wij het plan uit gaan werken en de woning op onze bouwplanning zetten.

Vergunningtraject

Bij een positieve afronding van het vooroverleg kunnen we de stukken gereed gaan maken om de vergunning in te gaan dienen. Dit is dan ook een mooi moment om de eerste werkbespreking in te gaan plannen. Tijdens de werkbespreking worden de puntjes op de i gezet. Openstaande zaken worden definitief gemaakt en er worden keuzes gemaakt van diverse materialen zoals: het formaat van het boilervat, kleuren van de vensterbanken, het houtsoort van de verdiepingstrap(pen), diverse gevelafwerkingen en eventuele diverse installatieopties. Daarnaast worden de materialen van de bouwvergunning gecontroleerd. Zijn de juiste gevelstenen en dakpannen ingetekend? Zijn de kozijnen in de juiste kleur genoteerd? Better safe than sorry!

Tijdens de werkbespreking wordt er informatie verstrekt over Woningborg, het opstellen van de aannemingsovereenkomst, bespreken we de planning en worden de projectleider en de uitvoerder bekend gemaakt.
Na de bespreking wordt de tekening aangepast, gecontroleerd en wordt de vergunning aangevraagd.

Alvast kennismaken met onze projectleiders en uitvoerders?

 

 

 

Lees meer over ons!

Showroomtraject

Zodra de welstands- en vergunningaanvraag loopt, start het showroomtraject. Alle ideeën, mood­boards en wensen komen hier nogmaals uitgebreid aan bod. Tijdens de eerste werkbespreking laten we je, in onze showroom, uitgebreid alle mogelijkheden zien.
We kijken samen naar de mogelijkheden van het tegelwerk en sanitair. Desgewenst kunnen wij een afspraak voor je inplannen bij onze partner voor een badkamer op maat. Ook wat betreft de keuken nodigen we je graag uit bij onze partner om uit hun assortiment jullie droomkeuken uit te zoeken.

Tot slot worden de afbouwopties doorgenomen. Ontzorgen doen we graag en indien gewenst kijken we met je mee wat we voor je kunnen betekenen zodat je zo spoedig mogelijk je woning kunt betrekken.
Alle afgesproken zaken worden op de bouwtekening, materiaalstaat, afwerkstaat, meer- en minderwerk en planning besproken. De besproken wijzigingen zijn belangrijk voor de definitieve werktekeningen.

”Wij kregen het gevoel dat de verkoper goed begreep wat wij wilden en wat wij zochten. Hij heeft ons daar goed in geadviseerd.” – Familie Osinga

 

 

Wat onze klanten vinden?

Definitief plan

Wanneer alle keuzes zijn gemaakt, maken we de tekeningen definitief. Daarna wordt de materiaalstaat en afwerkstaat definitief gemaakt. Na controle van de stukken worden alle showroom keuzes definitief doorgegeven zodat er een meer- en minderwerklijst kan worden opgesteld.
Het dossier is voor deze fase compleet en alle stukken voor de aannemingsovereenkomst zijn verzameld. De definitieve overeenkomst kan nu worden ondertekend.

 

 

Overdracht franchise

Nu alle contractstukken ondertekend zijn zal ook de omgevingsvergunning binnenkort worden verleend. In de tussentijd wordt er een begroting opgesteld en maakt onze tekenaar de werktekeningen. Het project wordt aan de projectleider overgedragen en gaat onze partners op de hoogte brengen van de plannen.

RiantHuis heeft inmiddels een betrouwbare, vaste groep ervaren onderaannemers en leveranciers aan zich verbonden. Ze zijn vriendelijk, altijd goed bereikbaar en werken met vakmensen en kwaliteitsproducten.
We zijn transparant met wie we samenwerken.

Leer onze partners kennen

 

 

Onze partners

Werkvoorbereiding

Na het papierwerk start de werkvoorbereiding met inkoop en bestellingen, controle van de werktekeningen, overdracht met de uitvoerder en een bespreking van de installaties. Daarna kan de bouw officieel beginnen.

De bouw van je woning

De maanden van voorbereiding zijn voorbij en de bouw van de woning gaat beginnen! Gedurende de bouw en tijdens speciale kijkmomenten mag je op de bouw komen kijken. Bijvoorbeeld als de eerste paal de grond in gaat, als het dak op de woning wordt geplaatst, de woning wind- en waterdicht is én als de woning uit de steigers gaat. Onze projectleiders houden je regelmatig op de hoogte van de voortgang. Voordat de woning wordt opgeleverd, is er een voor­oplevering met de uitvoerder. Aanpassingen worden indien mogelijk nog doorgevoerd voordat de eindoplevering plaatsvindt.

Oplevering

Het einde is in zicht. Tijdens de oplevering ontvang je de garantieverklaringen en het opleveringsrapport. Je ontvangt de sleutel en de verhuizing kan beginnen!

Heb je vragen over ons traject of kun je niet wachten om samen met ons jouw woondroom te realiseren?

Neem dan contact op

 

 

 

Neem contact op!

RiantHuis traject

Bekijk het het gehele RiantHuis traject in detail.