RIANTHUIS VAN FAMILIE CAROL

 

‘Wij hadden bijna elke dag contact en dat ging snel en vakkundig’

Jeffrey en Samantha Carol wonen met hun kinderen Jurre en Lauren sinds oktober 2016 in hun RiantHuis, type Royant Modern (tegenwoordig type Bourtange). “Toen wij op zoek gingen naar een huis, hadden wij dit als plaatje gezien en dat bleef bij ons hangen,” aldus Jeffrey. Wij praten over de oplevering van de woning en over hoe de familie Carol het wonen in hun nieuwe huis ervaart.

“Het huis werd keurig schoon opgeleverd”, vertelt Jeffrey. “Maar daar ging natuurlijk heel wat aan vooraf. Wij hebben gedurende het traject van de bouw heel wat geleerd. Want je moet nadenken over de kleur van de daktrim, de kleur voeg, het type dakpan en ga zo maar door.

Wij hebben een aantal zaken uit het oorspronkelijke ontwerp aangepast. Zo is het huis wat dieper geworden en hebben wij de badkamer groter gemaakt. Het huis is uiteindelijk zo geworden als wij hadden gehoopt. Tijdens de werkvoorbereiding werden veel details doorgenomen en daar waren wij heel blij mee. Wel moesten wij steeds weer nieuwe beslissingen nemen en daar hadden wij soms graag wat meer tijd voor gehad.” Gelukkig waren de lijnen met het Aannemingsbedrijf kort. “Wij zijn erg positief over onze uitvoerder. Daar konden wij mee lezen en schrijven. ” En nu wonen ze alweer een tijdje, naar tevredenheid in hun nieuwe huis.

“Het wooncomfort? Dat is prima, wij hebben overal vloerverwarming, dus het wordt niet snel te warm. Er zijn grote ramen en het is een lichte woning. Wij zijn tevreden over de afmetingen van de ruimtes; het is nog groter dan wij aanvankelijk dachten. Het is een heel ‘open’ huis waarin alle ruimtes met elkaar in verbinding staan. Beneden lopen de speelkamer, de keuken en het woongedeelte in elkaar over. Wij hebben een gashaard die als roomdivider fungeert en dat is een goede keus geweest. Omdat wij dicht bij het water wonen zwemt of vliegt er altijd wel iets voorbij en dat vinden de kinderen natuurlijk prachtig.”