KLANTERVARING NIEUWBOUWWONING VAN EEN FAMILIE UIT ZOUTELANDE


‘Tijdens het voorbereidingstraject
valt er oneindig veel te kiezen’

De familie zou zeker bij RiantHuis aankloppen als ze weer voor de keuze stonden om een nieuw huis te bouwen. Ze vertellen: “Wij hebben enkele bekende catalogusbouwers geselecteerd en benaderd. Fraanje staat goed bekend en op advies van vrienden zijn wij bij RiantHuis terecht gekomen. Wij kozen voor een Zeeuwse aannemer vanwege de korte lijnen, de korte reistijd en de nuchtere benadering. De eerste schetsen die wij kregen sloten goed aan bij onze ideeën en de gewenste lokale stijl. Gaandeweg werden wij steeds enthousiaster. Wij wilden nu een ruime woning voor ons gezin en voor in de toekomst de flexibiliteit om een deel te kunnen gebruiken als kangoeroewoning of zomerwoning. Dat is allemaal gelukt.”

De familie wist waar ze aan begon. De prijs was voldoende gespecificeerd, de toegestuurde stukken waren compleet en ook het meer- en minderwerk was duidelijk onder de aandacht gebracht. “Het geleverde werk heeft een verzorgde uitstraling maar is niet onnodig overdadig. En dat is waar wij naar op zoek waren. Als je kijkt naar de flexibele mogelijkheden die wij verwachtten in ons huis, dan werd het ontwerp voldoende toegelicht. Enkele constructieve details hadden beter toegelicht kunnen worden, maar dat kon later tijdens de bouw goed besproken worden. De medewerkers op de bouwplaats hadden een persoonlijke benadering en waren vriendelijk.”

“Tijdens het voorbereidingstraject valt er oneindig veel te kiezen en het kan allemaal mooier, beter en duurder, maar er hangt wel een prijskaartje aan. De verkoper begeleidde ons in het stellen van prioriteiten om binnen ons budget een prachtig huis te bouwen. Ook bij de keuze van bouwmaterialen werden wij op die manier geholpen.” Inmiddels wonen ze er en dat bevalt prima. “Dit huis voelt vanaf dag één heel comfortabel aan. Ook de uitstraling is exact zoals wij hoopten.”

Hadden ze achteraf gezien bepaalde zaken liever anders uitgevoerd? “In grote lijnen niet, maar op detailniveau wel, zoals bij het installatiewerk. Hierbij moesten veel keuzes gemaakt worden en dan voorzie je niet alles. Ook de zonnepaneleninstallatie hadden wij achteraf anders uitgevoerd willen zien. Maar over de hele linie is dit het ideale huis binnen onze wensen en budget. Het is een ruime en fraaie, maar ook praktische woning. Een woning die goed te onderhouden is, flexibel qua indeling, vakkundig gebouwd en bouwkundig prima opgeleverd!”