RIANTHUIS VAN FAMILIE OSINGA

‘Over de kwaliteit van de bouw zijn wij erg tevreden’

De familie Osinga heeft een kavel gekocht in Heinkenszand. Daar zochten zij vervolgens een aannemer bij die de woning kon bouwen. “Wij zijn aan het kijken geweest wie dat kon doen. Wij zijn gericht gaan selecteren op aannemers in de regio. Al zoekend kwamen wij ook bij Fraanje en via Fraanje bij RiantHuis. Wij hebben met twee partijen een informatief gesprek gevoerd, waarna de keuze viel op RiantHuis.”

De familie Osinga geeft aan dat ze voor RiantHuis hebben gekozen omdat zij het gevoel hadden dat RiantHuis in staat was om kwalitatief goede woningen neer te zetten en omdat binnen het concept veel mogelijk is.

“Eigenlijk alles wat wij wilden en wat wij voor ogen hadden, dat was mogelijk en meer dan dat. Er zijn ook adviezen voorbijgekomen waar wij zelf niet over nagedacht hadden.”

De verkoopgesprekken zijn erg positief verlopen. “Wij kregen goede inlichtingen en alle vragen konden wij stellen. Die zijn ook tijdens het verkoopgesprek beantwoord en anders werden de vragen eventueel later in de mail nog aangevuld. Wanneer wij tussentijds vragen hadden, werden deze vlot beantwoord. Wij kregen het gevoel dat de verkoper goed begreep wat wij wilden en wat wij zochten. Hij heeft ons daar goed in geadviseerd.”

Toen de bouw eenmaal was gestart, ging de familie geregeld op locatie kijken. “Zo konden wij de voortgang goed volgen en kon er snel worden ingespeeld op vragen of problemen. Wij waren ook steeds welkom op de bouwplaats en het vaste team deed er alles aan om onze wensen waar te maken. Het bedrijf zou wel proactiever kunnen communiceren over de status en voortgang van de openstaande punten. Daar hebben wij zelf meer tijd en aandacht in moeten steken dan verwacht.”

“Wij zijn erg tevreden over hoe er werd meegedacht met ons, de goede adviezen die wij kregen, de vaklieden en de kwaliteit van de bouw. De woning die RiantHuis uiteindelijk heeft neergezet is gewoon kwalitatief goed. Dat zochten wij ook. Mede door hun deskundigheid is de woning geworden zoals die is. Als wij onze tevredenheid over de bouw in een cijfer moet uitdrukken, dan minimaal een 8 misschien wel een 9. Wij zijn meer dan tevreden.”

RIANTHUIS VAN FAMILIE HARLAAR

 

‘De uitstraling van ons huis is boven onze verwachtingen’

De familie Harlaar uit Goes heeft vijftien jaar geleden al een huis gebouwd met RiantHuis. Ze vertellen: “Wij hebben vijftien jaar lang met veel plezier in ons huis gewoond. Toch wilde wij nog een keer een nieuw huis laten bouwen. Wij hebben de keuze gemaakt om weer met RiantHuis te bouwen wegens onze ervaringen, de kwaliteit, de mogelijkheden en de betrouwbaarheid.”

“Op de website van RiantHuis hadden wij een viertal typen huizen gezien die wij mooi vonden en waarvan wij dachten dat die wel pasten in het plaatje van de wijk.

Toen hebben wij contact opgenomen met de verkoopafdeling. De verkoper heeft vier uitgebreide schetsplannen naar ons toegestuurd, waardoor wij al een goed beeld kregen van hoe een RiantHuis eruitziet. Bij de prijsaanbieding had de verkoper ook al ingespeeld op de eisen van de wijk. Zo was ons financiële plaatje snel inzichtelijk.”

“Wij kende het RiantHuistraject al”, vertelt Martin. “Als het traject hetzelfde is, dan is het in het begin heldere afspraken maken en weten waar je aan toe bent. Eigenlijk hadden wij daar wel behoefte aan, om niet te veel te gaan zweven. Wat mij opviel, ten opzichte van vijftien jaar geleden, was dat alles goed werd besproken en een werkbespreking plaatsvond voordat er werd begonnen met bouwen. Vijftien jaar geleden hadden wij nog wijzigingen tijdens de bouw en een langere bouwtijd. Doordat er nu in het voortraject goede afspraken waren gemaakt, hadden wij een zeer korte bouwtijd, met weinig aanpassingen. Dat hebben wij als plezierig ervaren. ”

De familie Harlaar geeft aan dat de contacten met de projectleider en uitvoerder prettig verliepen. “Er werd altijd snel en adequaat gereageerd op onze vragen en verzoeken. De betrokkenheid was groot.”

Voldoet jullie RiantHuis aan jullie verwachtingen? “Zoals het huis eruitziet, is het boven onze verwachtingen geworden. We zijn er trots op en krijgen veel complimenten.”

RIANTHUIS VAN FAMILIE KARELSE

 

‘De betrokkenheid met de klant heb ik keer op keer gemerkt’

“Door het beperkte aanbod op de bestaande markt zijn wij ons gaan oriënteren op mogelijke kavels en een bouwer voor onze woning”, vertelt Kees Karelse. “Via het internet zijn wij gaan zoeken en toen kwamen wij bij RiantHuis terecht. Door een bezoek aan de woningmarkt in Aria wisten wij dat RiantHuis een goede partij was om het huis door te laten bouwen. Wij hebben voor RiantHuis gekozen, omdat Aannemingsbedrijf Fraanje een gerenommeerde aannemer is uit de buurt. Dit zorgt tevens voor een korte reistijd en de mogelijkheid om langs te gaan op kantoor.”

Kees geeft aan dat jouw RiantHuis gemaakt wordt zoals je het zelf wil, maar dat je wel het voordeel hebt dat er gebouwd wordt vanuit een bepaald concept. “Bij vergelijkbare bedrijven kan je enkel een meter korter of langer, maar bij RiantHuis is bijna alles mogelijk. Wij vinden dat een sterk concept. Aan de ene kant heb je een basis waarmee je begint en aan de andere kant kan je alles maken wat je wilt.” Ze vonden dat de verkoper alles goed uitlegde en dat de mogelijkheden werden toegelicht. De verkoper gaf hun een goed en vertrouwd gevoel.

“Het welstands- en vergunningstraject verliep een beetje moeizaam. Gelukkig is het allemaal goed gekomen. De werkvoorbereider heeft er behoorlijk achteraan gezeten. Hij heeft er alles aan gedaan om het toch op tijd recht te trekken. Het persoonlijk contact kon wat proactiever, maar ik denk dat dit niet proactief gebeurde door gebrek aan tijd. Het is geen onwelwillendheid. De wil was er zeker.”

Zijn jullie tevreden met jullie RiantHuis? “Wij zijn heel tevreden met ons RiantHuis. Dat komt mede door de bouw. De werkvoorbereider heeft tijdens de bouw meegedacht. Wij hebben tijdens de bouw daarom nog dingen gewijzigd waar wij blij mee zijn. Dat vonden wij fijn.” Daarnaast vindt Kees het ook een groot pluspunt dat Fraanje veel met eigen mensen bouwt. “De betrokkenheid bij de werknemers is er. Dat heb ik keer op keer gemerkt. Dat was ook terug te zien in de kwaliteit van het geleverde werk. Wat gerealiseerd is, getuigt van vakmanschap. De manier waarop er tijdens de bouw te werk is gegaan, is absoluut een groot pluspunt.”

RIANTHUIS VAN EEN FAMILIE UIT ZOUTELANDE


‘Tijdens het voorbereidingstraject
valt er oneindig veel te kiezen’

De familie zou zeker bij RiantHuis aankloppen als ze weer voor de keuze stonden om een nieuw huis te bouwen. Ze vertellen: “Wij hebben enkele bekende catalogusbouwers geselecteerd en benaderd. Fraanje staat goed bekend en op advies van vrienden zijn wij bij RiantHuis terecht gekomen. Wij kozen voor een Zeeuwse aannemer vanwege de korte lijnen, de korte reistijd en de nuchtere benadering. De eerste schetsen die wij kregen sloten goed aan bij onze ideeën en de gewenste lokale stijl. Gaandeweg werden wij steeds enthousiaster. Wij wilden nu een ruime woning voor ons gezin en voor in de toekomst de flexibiliteit om een deel te kunnen gebruiken als kangoeroewoning of zomerwoning. Dat is allemaal gelukt.”

De familie wist waar ze aan begon. De prijs was voldoende gespecificeerd, de toegestuurde stukken waren compleet en ook het meer- en minderwerk was duidelijk onder de aandacht gebracht. “Het geleverde werk heeft een verzorgde uitstraling maar is niet onnodig overdadig. En dat is waar wij naar op zoek waren. Als je kijkt naar de flexibele mogelijkheden die wij verwachtten in ons huis, dan werd het ontwerp voldoende toegelicht. Enkele constructieve details hadden beter toegelicht kunnen worden, maar dat kon later tijdens de bouw goed besproken worden. De medewerkers op de bouwplaats hadden een persoonlijke benadering en waren vriendelijk.”

“Tijdens het voorbereidingstraject valt er oneindig veel te kiezen en het kan allemaal mooier, beter en duurder, maar er hangt wel een prijskaartje aan. De verkoper begeleidde ons in het stellen van prioriteiten om binnen ons budget een prachtig huis te bouwen. Ook bij de keuze van bouwmaterialen werden wij op die manier geholpen.” Inmiddels wonen ze er en dat bevalt prima. “Dit huis voelt vanaf dag één heel comfortabel aan. Ook de uitstraling is exact zoals wij hoopten.”

Hadden ze achteraf gezien bepaalde zaken liever anders uitgevoerd? “In grote lijnen niet, maar op detailniveau wel, zoals bij het installatiewerk. Hierbij moesten veel keuzes gemaakt worden en dan voorzie je niet alles. Ook de zonnepaneleninstallatie hadden wij achteraf anders uitgevoerd willen zien. Maar over de hele linie is dit het ideale huis binnen onze wensen en budget. Het is een ruime en fraaie, maar ook praktische woning. Een woning die goed te onderhouden is, flexibel qua indeling, vakkundig gebouwd en bouwkundig prima opgeleverd!”

RIANTHUIS VAN FAMILIE NOBEL


‘Dit is echt het huis geworden
wat wij voor ogen hadden’

“Ik kan het iedereen aanbevelen, een RiantHuis”, vertelt Willeke Nobel uit Oud-Beijerland. “Je hebt een bepaalde woning als uitgangspunt, maar die pas je aan naar je eigen wensen. Zowel de indeling als de uitvoering kan compleet aangepast worden en dat is precies wat wij wilden.”

Willeke en haar man Jan lieten hun oog vallen op een oude bungalow aan de Koninginneweg. Zij stapten naar Aannemingsbedrijf Fraanje met de vraag: Wat kunnen jullie hiermee? Er kwam al snel een advies en dat was de start van een nieuwbouwtraject dat resulteerde in een woning die aan alle eisen van het echtpaar Nobel voldeed.

“Het hele traject werd ons uit handen genomen. Dus ook het aanvragen van de vergunningen bij de gemeente. Wij hebben dat als heel positief ervaren. Je wordt intensief betrokken bij het bouwtraject maar het werk wordt door deskundigen uitgevoerd. Ik weet wat ik mooi vind en alles kon ingepast worden in het concept waar wij voor gekozen hadden, de Romant-Klassiek. Een kantoor op de begane grond, een andere trap, luiken, een dakkapel: het kon allemaal. Nu hebben wij een huis dat helemaal bij ons past. Ik vind het fijn dat er een concept was waarop wij konden verder bouwen. Je hebt geen extra ontwerpkosten, maar wel een basis die helemaal naar je eigen wensen kan worden bijgesteld.”

Willeke en Jan vinden dat er goed werd meegedacht door de werkvoorbereider. “Meer- en minderwerk werd duidelijk in kaart gebracht. Als wij bijvoorbeeld kozijnen uitkozen die wel erg prijzig waren, werden er alternatieven aangeboden. En als ik mijn voorkeur uitsprak voor een bepaald soort stenen, kregen wij adressen aangeleverd van woningen waar wij eens konden gaan kijken.”

De planning werd steeds bijgewerkt en het bouwtraject liep niet uit. “Ik ben in totaal twee keer op het kantoor van Fraanje geweest. Als ik vragen had, mailde of belde ik en er was altijd een snelle reactie. Wij woonden schuin aan de overkant van ons nieuwe huis. Omdat wij zo’n goede uitvoerder hadden, die alles regelde met de onderaannemers, kwam ik alleen bij de nieuwbouw kijken om te zien hoe mooi het werd.” De familie Nobel woont sinds augustus 2016 in hun nieuwe huis. “Als ik terugkijk zou ik het precies hetzelfde doen, ” vertelt Willeke. “Het is veel voorbereiding geweest maar dit is echt het huis geworden dat wij voor ogen hadden.”

RIANTHUIS VAN FAMILIE KOOLEN


‘Wij wilden graag een
levensloopbestendig huis’

“Bij ons is het niet zo gegaan dat wij een RiantHuis uitgezocht hebben dat wij vervolgens aan onze wensen hebben aangepast”, vertelt Jack Koolen uit Heinkenszand. “Wij hadden goede verhalen gehoord over Aannemingsbedrijf Fraanje en zijn toen met onze eigen plattegrond naar hen gegaan. Zij hebben onze wensen uitgewerkt in een schitterend schetsplan. Ik kan wel zeggen dat alles wat wij gerealiseerd wilden hebben, ook uitgekomen is.”

Jack en Nanda betrekken het huis samen met hun dochter Chantal, die na verloop van tijd het huis uit zal gaan. ”Wij wilden graag een levensloopbestendig huis waar wij op termijn een badkamer en slaapkamer op de begane grond kunnen realiseren. Wij hebben samen goed nagedacht over de raampartijen en uiteindelijk is het een licht huis geworden met een mooie wisselwerking tussen de binnen- en buitenruimte.”

De contacten met de projectleider en de uitvoerder ervaarde de familie Koolen als zeer positief. “Er waren korte lijnen en ze waren goed bereikbaar, zowel per telefoon als per e-mail. Wij hadden altijd binnen een dag reactie op onze vragen. Het was fijn om te merken dat de uitvoerder op het werk met ons meedacht. Het was echt niet zo dat alleen gekeken werd naar wat er op papier stond. Soms wilden wij bepaalde zaken toch anders en dan was men flexibel.”

Bepaalde details in de afwerking werden in onderling overleg bijgesteld. Koolen: “Wij verhuizen binnen het dorp Heinkenszand. Ik liep tijdens de bouw regelmatig even binnen om te kijken hoe het ervoor stond.”

“Wij verhuizen binnenkort en zijn op voorhand al dik tevreden over ons huis. Ik kan eigenlijk niets bedenken dat ik anders gewild zou hebben” vertelt Jack Koolen met een glimlach.

RIANTHUIS VAN FAMILIE CAROL

 

‘Wij hadden bijna elke dag contact en dat ging snel en vakkundig’

Jeffrey en Samantha Carol wonen met hun kinderen Jurre en Lauren sinds oktober 2016 in hun RiantHuis, type Royant Modern. “Toen wij op zoek gingen naar een huis, hadden wij dit als plaatje gezien en dat bleef bij ons hangen,” aldus Jeffrey. Wij praten over de oplevering van de woning en over hoe de familie Carol het wonen in hun nieuwe huis ervaart.

“Het huis werd keurig schoon opgeleverd”, vertelt Jeffrey. “Maar daar ging natuurlijk heel wat aan vooraf. Wij hebben gedurende het traject van de bouw heel wat geleerd. Want je moet nadenken over de kleur van de daktrim, de kleur voeg, het type dakpan en ga zo maar door.

Wij hebben een aantal zaken uit het oorspronkelijke ontwerp aangepast. Zo is het huis wat dieper geworden en hebben wij de badkamer groter gemaakt. Het huis is uiteindelijk zo geworden als wij hadden gehoopt. Tijdens de werkvoorbereiding werden veel details doorgenomen en daar waren wij heel blij mee. Wel moesten wij steeds weer nieuwe beslissingen nemen en daar hadden wij soms graag wat meer tijd voor gehad.” Gelukkig waren de lijnen met het Aannemingsbedrijf kort. “Wij zijn erg positief over onze uitvoerder. Daar konden wij mee lezen en schrijven. ” En nu wonen ze alweer een tijdje, naar tevredenheid in hun nieuwe huis.

“Het wooncomfort? Dat is prima, wij hebben overal vloerverwarming, dus het wordt niet snel te warm. Er zijn grote ramen en het is een lichte woning. Wij zijn tevreden over de afmetingen van de ruimtes; het is nog groter dan wij aanvankelijk dachten. Het is een heel ‘open’ huis waarin alle ruimtes met elkaar in verbinding staan. Beneden lopen de speelkamer, de keuken en het woongedeelte in elkaar over. Wij hebben een gashaard die als roomdivider fungeert en dat is een goede keus geweest. Omdat wij dicht bij het water wonen zwemt of vliegt er altijd wel iets voorbij en dat vinden de kinderen natuurlijk prachtig.”