RIANTHUIS VAN FAMILIE NOBEL


‘Dit is echt het huis geworden
wat wij voor ogen hadden’

“Ik kan het iedereen aanbevelen, een RiantHuis”, vertelt Willeke Nobel uit Oud-Beijerland. “Je hebt een bepaalde woning als uitgangspunt, maar die pas je aan naar je eigen wensen. Zowel de indeling als de uitvoering kan compleet aangepast worden en dat is precies wat wij wilden.”

Willeke en haar man Jan lieten hun oog vallen op een oude bungalow aan de Koninginneweg. Zij stapten naar Aannemingsbedrijf Fraanje met de vraag: Wat is er allemaal mogelijk? Er kwam al snel een advies en dat was de start van een nieuwbouwtraject dat resulteerde in een woning die aan alle eisen van het echtpaar Nobel voldeed.

Het hele traject werd ons uit handen genomen. Dus ook het aanvragen van de vergunningen bij de gemeente. Dit hebben wij als heel positief ervaren. Je wordt intensief betrokken bij het bouwtraject maar het werk wordt door deskundigen uitgevoerd. Ik weet wat ik mooi vind en alles kon ingepast worden in het concept waar wij voor gekozen hadden, de Romant-Klassiek.

Een kantoor op de begane grond, een andere trap, luiken, een dakkapel: het kon allemaal. Nu hebben wij een huis dat helemaal bij ons past. Dat er een concept was waarop wij konden verder bouwen, dat sprak aan. Er zijn geen geen extra ontwerpkosten, maar wel een basis die helemaal naar je eigen wensen kan worden bijgesteld.”

Willeke en Jan vinden dat er goed werd meegedacht door de werkvoorbereider. “Meer- en minderwerk werd duidelijk in kaart gebracht. Als wij bijvoorbeeld kozijnen uitkozen die wel erg prijzig waren, werden er alternatieven aangeboden. En als ik mijn voorkeur uitsprak voor een bepaald soort stenen, kregen wij adressen aangeleverd van woningen waar wij eens konden gaan kijken.”

De planning werd steeds bijgewerkt en het bouwtraject liep niet uit. “Ik ben in totaal twee keer op het kantoor van Fraanje geweest. Als ik vragen had, mailde of belde ik en er was altijd een snelle reactie. Wij woonden schuin aan de overkant van ons nieuwe huis. Omdat wij zo’n goede uitvoerder hadden, die alles regelde met de onderaannemers, kwam ik alleen bij de nieuwbouw kijken om te zien hoe mooi het werd.” De familie Nobel woont sinds augustus 2016 in hun nieuwe huis. “Als ik terugkijk zou ik het precies hetzelfde doen, ” vertelt Willeke. “Het is veel voorbereiding geweest maar dit is echt het huis geworden dat wij voor ogen hadden.”